diumenge, 8 de desembre del 2019

MALALTIES MINORITÀRIES

Hola a totes i a tots!
Aquesta és la setmana de la Marató. Ja sabeu que aquest any està dedicada a les malalties minoritàries. Els que em coneixeu sabeu que tinc molta sensibilitat per aquest tema, em preocupa molt i crec que no són ben tractades. Que les famílies que les pateixen es senten molt desemparades i que a vegades ni els mateixos metges saben que necessiten les persones afectades per aquestes malalties. N'hi ha moltes i molt diverses i dins de cada malaltia a vegades ni s'assemblen. Les famílies necessiten molt acompanyament i comprensió i sovint no el troben i això determina les seves vides, la manera com viuen aquestes malalties.
Aquests dies estic fent unes xerrades a tots els cursos de primària per intentar sensibilitzar als nens i nenes de que són, com viuen les persones i les famílies que tenen aquestes malalties per tal que els entenguin millor i en un futur el puguin comprendre millor que el que es fa ara.
He fet una presentació en la que parlo de les malalties comunes i menys importants, de les més importants i a vegades més llargues o permanents i finalment les comparo amb les malalties minoritàries perquè vegin les diferències de tenir una malaltia comuna o més coneguda i la de tenir una malaltia minoritària. Finalment acabo la presentació amb el video divulgatiu de la Marató presentant els casos de l'Alba i el Bilal.
Penso que ha anat molt bé poder parlar amb els alumnes i han sortit coses molt intenses i importants per a ells i elles, val la pena fer una parada al que fem cada dia per reflexionar sobre això. Espero que us sigui útil i preserveu l'autoria si ho féu servir. Moltes gràcies.
Si voleu accedir a la presentació cliqueu aquí.





3 comentaris:

Txell ha dit...

Una entrada genial! La divulgació és bàsica perquè la gent sigui conscient d’allò que ens envolta i si aquesta informació la reben de petits és doblement important: conèixer i créixer en conseqüència. De ben segur que aquest infants no oblidaran aquesta xerrada i en el seu cor hi quedarà una petjada de solidaritat que els farà veure el món tal com és, divers però ric per a tothom.
Gràcies per divulgar!

Sílvia Montenegro González ha dit...

Moltes gràcies a tu Txell! És una sort trobar-te en el camí.

Unknown ha dit...

Do you realize there's a 12 word sentence you can say to your partner... that will induce intense emotions of love and instinctual attractiveness to you deep within his heart?

That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, adore and care for you with all his heart...

12 Words Who Fuel A Man's Love Impulse

This instinct is so built-in to a man's mind that it will drive him to work harder than before to take care of you.

As a matter of fact, triggering this dominant instinct is so binding to getting the best possible relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

...You'll soon find him open his soul and mind to you in a way he never experienced before and he will see you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly attracted him.